Om Oss

I över 30 år har Patrik och Paula haft unika samarbeten med världens främsta choklaterier och utvecklat Ahlgrens till en av de mest välrenommerade konfektyrbutikerna i Sverige.
A

hlgrens Konfektyr i Lund och Malmö ägs av Patrik Langer och Paula Richardsson. Med ca 30 års erfarenhet har Ahlgrens utvecklats till en av de mest välrenommerade konfektyrbutiker i Sverige. Unika samarbeten  med världens främsta choklaterier ligger till grund för denna utveckling.

Med noggrant utvalda handgjorda praliner, utan tillsatser eller konserveringsmedel, erbjuder Ahlgrens choklad av högsta kvalitet. Ahlgrens chokladtradition ligger i att hitta förnyelsen inom det traditionella!

A J Ahlgrens startade verksamheten i början på 1900- talet. Grundaren AJ Ahlgrens var importör av sydfrukter, kaffe och konfektyr. Butiksadresserna var Klostergatan och Stortorget i Lund, samt Södra Förstadsgatan och Östergatan i Malmö.

Bilden till höger är tagen år 1906 från Gustav Adolfs torg i Malmö. Den största byggnaden, som också kallas Valhalla Palatset, rymmer idag Ahlgrens konfektyr.